Ziekteverzuim en AOV

Al snel blijkt dat er helaas geen sprake is van een griepje. Uw werknemer is waarschijnlijk gedurende langere tijd niet in staat zijn werk uit te voeren. U moet hem wel doorbetalen.

Gelukkig heeft u een verzekering die uw loondoorbetalingsplicht overneemt. Indien gewenst worden zelfs uw werkgeverslasten doorbetaald. Verder kunt u ervoor kiezen ook het verplichte reïntegratietraject door de verzekeraar uit te laten voeren. Met andere woorden: totale ontzorging bij ziekte van uw werknemers. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

U blijft natuurlijk niet thuis met een verkoudheidje of griepje. Ook met een gebroken pink werkt u natuurlijk gewoon door. Ook kunt echter in de situatie terecht komen dat u langdurig uw functie niet meer kunt vervullen. Intussen lopen de lasten gewoon door.

Voor dergelijke situaties is er de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze verzekeringen kent tal van mogelijkheden. Van bijvoorbeeld een ‘ongevallendekking’ naar een ‘ernstige aandoeningen dekking’ tot de ‘meest compleet denkbare dekking’.

Laat u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.